Na het succes van vorig jaar werd het recept dit jaar weer herhaald. Eén week lekker fietsen op Mallorca onder de Spaanse zon. Van 16 tot 23 maart gingen negen sportievelingen van Wartcycla richting het fietseiland Mallorca. Dit jaar was ook weer gekozen voor het gemak alles te laten regelen via Odwinfietsreizen.nl. De fietsen stonden al klaar, enkel de trappers monteren en een enkeling zijn eigen meegenomen zadel erop zetten; klaar voor de kilometers. Bij aanvang van de sportieve week werd de groep gelijk getrakteerd op uitbundig zonnig en warm voorjaarsweer. In plaats van de eerste dag rustig op te warmen en de benen aan het landschap te laten wennen, werd gelijk gekozen voor een stevige etappe richting heuvelrug in het noord-westen van het eiland.

De voorspellingen voor de daar op volgende dagen was niet hoopgevend. Een 10 graden frisser en kans op regen. Maandag werd gekozen om richting kloosterberg Puig de Randa te gaan. Vorig jaar konden we uitgebreid in de zon op het terras bij het omgebouwde fransiscanenklooster Santuari de Nostra Senyora de Cura een pitstop gehouden. Een frisse temperatuur van 8 graden noopten ons direct in de afdaling te gaan en beneden aan de berg de warmte van een café op te zoeken.

De derde dag werd aangekondigd als regendag. Iets wat voor enkelen de aanleiding was om Palma de Mallorca cultureel te verkennen. De die-hards hoopten op een spoedig einde van de regen, iets wat in de vroege middag bewaarheid werd. Toch nog tijd voor een kort rondje.

De woensdag was weer de heuvelroute van Antoine. Een eeuwen oude fietswet is als je in de heuvels gaat fietsen de temperatuur ongeveer 1 graad per 100 meter hoogteverschil zakt. Het zou in Palma 16 graden worden, en we zouden klimmen tot 500 meter. Dus iets boven de 10 graden zou boven op de heuvels reëel zijn. Niet dus. Met pijn en moeite konden de diverse fietscomputers de 6 graden halen. En dit bij een windkracht waarbij de zelfs bergafwaarts moest trappen om niet stil te staan.

Verder in de week begon de temperatuur weer te stijgen tot de gewenste 20 graden en de uren zon namen ook weer toe. Iets waar we eigenlijk allemaal voor kwamen.

De begeleiding was dit jaar in handen van Flavio Pasquino, (fiets)filmproducent en zelf kortstondig profrenner geweest. Echter richtingsgevoel had Flavio niet. Dat mocht de pret niet drukken. Dus de vraag was meer of wij met Flavio mee fietsen of andersom…  

Zo’n fietsweek was weer in een flits voorbij; op naar het volgende event. Het MTB/Race weekeinde in Winterberg in het laatste weekeinde van Augustus.

Comments are closed.