Vrijdag 31 augutus was het weer zover; met 15 racefietsers en 1 mountainbiker streken we dit jaar in Sauerland neer voor het jaarlijkse Wartcycla weekend. De voorspellingen waren goed met droog weer en in het weekend zon. De temperaturen zouden niet heel hoog worden maar daar is goed op te kleden.

Nadat de kamers onderling waren verdeeld en iedereen zich gereed had gemaakt was het tijd voor de eerste tocht van 60 km. Frank had van tevoren drie mooie tochten voorbereid waarbij sommigen toch wel nerveus werden van het aantal hoogtemeters. Vol goede moed daalden we van het hotel de eerste afdaling af om vervolgens achter te komen dat er gelijk geklommen mocht worden. Duitsland staat bekend om zijn goede asfaltwegen maar daar was soms weinig van te merken op de vrijdag tocht. Gelukkig waren de Duitsers daar zelf ook achter gekomen en waren ze druk bezig om alles weer te herstellen. Waar sommigen het rustig aan deden met de gedachte dat de dag erna vele kilometers en hoogtemeters zouden komen, gingen anderen volle bak om de groep uit de wind houden. ’s Avonds werden de koolhydraten gestapeld met pizza’s en bier/fris en kwamen de vele sterke verhalen naar boven.

De zaterdag stond in het teken van de lange tocht waarbij de nodige hoogtemeters gemaakt zouden worden. Het was een schitterende dag met veel zon en aangename temperaturen. Ook deze keer werd ons een mooie route voorgeschoteld door Frank. Door de strenge privacy wetgeving was het zeer lastig om de route van tevoren te bekijken op Google Streetview en zodoende kwamen we tijdens een van de beklimmingen uit op een mooie gravelweg die ons leidde naar de top. Halverwege werd besloten om in twee groepen verder te gaan. De eerste groep ging voor de langere route en extra hoogtemeters terwijl de tweede groep een stuk van de route heeft afgesneden. Ondanks dat sommige enthousiastelingen iets te gretig waren aan het begin van de dag, heeft iedereen de routes kunnen uitfietsen en konden we terug kijken op een geslaagde dag.

Oorspronkelijk was het idee om op zaterdag te barbecuen maar de gestaag dalende temperaturen en frisheid deed de organisatie besluiten om weer uiteten te gaan. Na een flitsende afdaling kon de groep zich uitgebreid laven aan het vele eten. Sommige deelnemers dachten dat de salade een bijgerecht was en namen naast het hoofdgerecht ook een salade. Echter bleek bij het serveren dat de gekozen salades gerust als hoofdgerecht gezien konden worden. Desondanks heeft de groep zijn uiterste best gedaan om al het geserveerde op te eten ook al was het veel te veel.

Ook de laatste dag was er voldoende zon en werd een tocht van een kleine 70 kilometer verreden waarbij iedereen het relatief rustig aan deed. Uiteraard ontbrak de koffiepauze ook deze keer niet en zijn er opnieuw flink wat hoogtemeters gemaakt.

We kunnen terug kijken op een geslaagd weekend. De opkomst was hoog en we hebben genoten van uitstekend weer ondanks dat de voorspellingen voorzichtig waren.

In 2019 zullen we het laatste weekend van augustus weer afreizen naar Sauerland en we hopen met een grote groep wederom mooie fietstochten te maken. Mocht je interesse hebben om mee te gaan, schrijf je dan vooral snel in op de website van Wartcycla.

Categories: Geen categorie 5 like

Comments are closed.