Finish Sean Kelly 2013

Finish Sean Kelly 2013

Sean Kelly Classic 2013

Met vier man zijn we vrijdag middag naar ons hotel La Petit Ourse in Amonines gereden. Het was mogelijk om je een dag van tevoren al in te schrijven, dus wij die middag nog even op de fiets bij zo’n 32°C ! naar het start en finish punt Baraque de Fraiture (Vielsalm) wat op 653m hoogte ligt.

De volgende morgen was het door een aantal fikse regenbuien flink afgekoeld. Met de donkere regenwolken nog boven ons hoofd begonnen we aan de ongeveer 160km lange tocht met 2740 hoogtemeters.

Vanaf de start eerst een afdaling van 12 km (makkie) maar daarna begon de pret. In rap tempo kwamen de kuitenbijters ons tegemoet. Bekende namen als oa: Cote de Stockeu, Brume, Redoute en Chambralles rolden onder onze wielen door. De ene cote nog steiler dan de ander, stukken van 17% en gemiddelden van 9% waren geen uitzondering, hier ging het om, dit wilden we meemaken. Gelukkig was de bevoorrading goed voor elkaar en was er genoeg te eten en drinken om de reserves weer aan te vullen.

De route was ook zo opgezet dat je kon kiezen uit diverse afstanden (60-160km) en ter plaatse kon je beslissen of je nog genoeg energie overhad om die extra lus/klim wel of niet te doen.  zie ook http://www.seankelly.be/

Het was een zeer geslaagde dag en goed georganiseerde tocht waar we met zijn allen met veel plezier op terugkijken.

Frank, Rolf, Gerard de G, en Peter.

Categories: Nieuws 0 like

Comments are closed.