Wanneer

26-03-2017    
Hele dag

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

DTC clubhuis Sportcentrum de Woerd
De Woerd 3, Driebergen
Kaart wordt geladen...

Zondag 26 maart organiseerd DTC Driebergen de Rjin en Linge tocht. Hier onder beschrijving van de routes en afstanden.

De routes van de Rijn- en Lingetocht zoeken het rivierengebied ten zuiden van Driebergen op en worden tegen de klok in gereden. Direct in het begin fietsen we bij Odijk door het stroomgebied van de Kromme Rijn. De tocht voert ook langs veel bouwwerken van de Hollandse Waterlinie, zoals in het begin het Fort bij Vechten en Fort ’t Hemeltje.

Na Nieuwegein doemt de bekende Lekbrug bij Vianen op, één van de weinige hoogteverschillen vandaag. Vianen passeren we ‘vrolijk’ en de route volgt een tijdje de dijk met een prachtig uitzicht over de Lek. Na Everdingen splitsen de korte routes zich af en gaan de 110 en 140 kilometer de Diefdijk volgen richting Leerdam. Langs de Diefdijk bevinden zich een aantal groepsschuilplaatsen en herstelde loopgraven die onderdeel uitmaken van de Hollandse Waterlinie.

Na de koffiestop in Leerdam splitst de 140 km zich af om een lus richting Meerkerk te rijden. De route passeert onder andere de Boterslootmolen en voert een stukje langs het Merwedekanaal om vervolgens de Linge te gaan volgen. Bij Leerdam sluit de route weer aan bij de 110 km rijders.

In Asperen passeren we de mooie Stadswal en blijven de Linge volgen. Na Beesd voert de route over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, met prachtige lanen en fruitbomen. In Tricht draaien we noordwaarts en fietsen naar Beusichem, waar de lange en korte afstanden samenkomen. Bij de veerpont bevind zich de andere koffiestop. Aan de overzijde gaat de 60 km richting Werkhoven, de andere routes rijden een lus langs Fort Honswijk en langs Schalkwijk.

Na de overgang over het Amsterdam Rijnkanaal gaat de route langs de Oude Kromme Rijn om vervolgens via de Langbroekerdijk terug te keren in Driebergen.

  voor inschrijving   dag inschrijving
afstand starttijd NTFU lid* niet NTFU   NTFU lid* niet NTFU
30 km 9.00 – 14.00 uur n.v.t. n.v.t.   € 1 € 1
60 km 9.00 – 11.00 uur € 4 € 5   € 4 € 6
80 km 8.30 – 11.00 uur € 4 € 5   € 4 € 6
110 km 8.00 – 10.30 uur € 4 € 5   € 4 € 6
140 km 8.00 – 10.00 uur € 4 € 5   € 4 € 6

Marcel Bakker en Fred Kwinkelenberg rijden respectievelijk de 140 en de 100 km. Wie rijden er nog meer mee?

Link naar de website: https://www.dtcnet.nl/toerkalender/wielrennen-atb/26-mrt-rijn-lingetocht

Reserveringen

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement. (BEN JE WEL INGELOGD?)