Wanneer

22-08-2014 - 24-08-2014    
Hele dag

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Hotel Niedersachsen
wiesenstrasse 12, goslar hahnenklee
Kaart wordt geladen...

Wartcycla naar de HARZ 22-24 augustus.

 

Wat is het plan?
Zoals in de algemene ledenvergadering al aangegeven, hebben we dit jaar het plan om naar de Harz te gaan. Met zijn 1142 m boven zeespiegel vormt de Brocken letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van dit fietsavontuur. http://www.nationalpark-harz.de

Dit voormalige Oostblok spionagebolwerk uit de  Koude Oorlog is via een afgezette asfaltweg alleen voor voetgangers en fietsers bereikbaar en natuurlijk de Schmallspurbahn.

Naast de zaterdagroute die tussen de 100-120 km zal zijn, hebben we op de vrijdagmiddag een route van 50-60 km en op de zondagochtend een route van 50 km gepland, door de mooie Harz.

Waar en wanneer?

Onze uitvalsbasis is een fietshotel gerund door 2 Nederlanders:  www.hotel-niedersachsen-harz.de

We verblijven daar voor half pensioen. Daarnaast heeft het hotel een zwembad (en sauna voor de diehards) om bij te komen van de fietsinspanningen. Het hotel ligt vlakbij de wondermooie, de keizerlijke stad Goslar www.goslar.de , uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Goslar omarmt zijn fietsende bezoekers met een breed scala aan bezienswaardigheden, gezellige cafés en restaurants en sfeervolle uitgaansmogelijkheden.

We hebben keuze uit 2 weekeinden: 22-24 augustus 2014 of 5-7 september 2014, waarbij de meeste stemmen gelden. Bij meer dan 4 aanmeldingen voor een bepaald weekeinde gaat het door. Je kunt ook beide weekeinden opgeven als het je niet uitmaakt. Uit navraag bij het fietshotel, waar we verblijven, is 22-24 augustus het meest rustige weekeinde. Ook is de kans op mooi weer in augustus groter. De bedoeling is om tussen 12.00 en 13.00 bij het hotel te zijn, direct om te kleden en dan te gaan fietsen. Op de zondagmiddag vertrekken we uiterlijk om 13.00-14.00 uur vanuit het hotel, zodat we rond het avonduur weer thuis kunnen zijn.

wat kost het?

Uitgaande van een bijdrage van de club wordt het budget geraamd op €100,- per deelnemer. Dit is dan exclusief de drankjes die in de avond en nachtelijk uren in Goslar worden genuttigd.

 Ik heb interesse, hoe verder?

Eerst inventariseren we de aanmeldingen voor elk weekeinde en het weekend met de meeste aanmeldingen zal het dus worden.  Je kunt je dus voor beide weekeinden inschrijven.

Je inschrijving is wel definitief. Dat betekent dat tzt het deelname geld wordt geincasseerd.

Bij het hotel is een optie voor 12-15 bedden tot eind februari. Dat betekent, dat je je kunt opgeven t/m dinsdag 25 februari aanstaande. Daarna maken we de balans op kijken welk weekeinde de meeste stemmen heeft en gaan boeken voor de leden die zich hebben opgegeven voor dat weekeinde.

Reserveringen

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement. (BEN JE WEL INGELOGD?)