Baanwielrennen 1 maart 2020 Met het succes van de Nederlandse baanwielrenners op het WK in Berlijn, kon Wartcycla natuurlijk achterblijven op de baanwielrenfiets en heeft Wartcycla een clinic georganiseerd. Op 1 maart stonden we met veertien man klaar in de Amsterdamse velodrome waar we onder begeleiding van Jurjen de beginselen van het baanwielrennen leerden. Want het grote verschil met de racefiets is dat je niet kunt remmen en dat je moet blijven door trappen. Na enkele rondjes wennen op de fiets werd het tempo al snel opgevoerd om ook de steile bochten door te komen en werd het tijd om ook het inhalen te oefenen. Je kunt weliswaar veel harder fietsen dan je buurman maar als je hoger in de baan fietst, moet je in de bochten ook meer meters maken. Het is dan ook belangrijk goed over je schouder te kijken voordat je hoger of lager in de baan gaat fietsen.

Na een korte pauze mochten we van de hele baan gebruik maken en ook helemaal bovenin de bocht fietsen. De kick van helemaal bovenin de baan naar beneden te sturen en zo snel te accelereren zorgde voor brede glimlachen bij eenieder. Er werd zelfs al snel een treintje gevormd waarin steeds op kop doorgedraaid werd om de snelheid hoog te houden. Echter het overmoedige enthousiasme in het begin zorgde ook voor menig verzuring in de benen maar iedereen hield zich kranig tegenover de ander.

Het laatste onderdeel was een individuele sprint. Ieder mocht in twee rondjes op gang komen om voor het begin van de derde ronde vanaf het hoogste punt naar beneden te accelereren en een zo snel mogelijke tijd neer te zetten binnen een ronde. De rondetijden varieerden tussen de 13.96 en 17.25 seconden wat neer komt op gemiddeldes tussen de 42 en 53 km/h. Wetende dat de Nederlandse toppers met 70/80 km/h over de baan racen, dan kunnen we rustig concluderen dat we bij lange na niet in de buurt van hen komen. Desalniettemin kunnen we spreken van een geslaagde dag en was het een goede training voor het komende wielerseizoen.

Categories: Geen categorie 2 like

Comments are closed.